De zeeklassen: verslag 3

In Bredene kennen ze onze kinderen nu ook zeer goed. Heel rustig en kalm trokken wij gisterenavond door de straten van Bredene. We liepen precies alleen rond. Niemand te bespeuren in de straten ondanks het feit dat het nog heel zalig weer buiten was. Een beetje moe maar vooral voldaan kropen we in ons bedje. Opnieuw was het onmiddellijk stil in alle kamers. Schitterend van onze gasten!

Ook bij het ochtendgloren bleef het nog heel stil in de kamers. Je kon enkel de tram horen en wat krijsende meeuwen. Voor ’t overige was het muisstil in ons paviljoen. Als de muziek begon te spelen, kropen de leerlingen één voor één uit hun bed. Hier en daar was er wel een dwaas kopje dat tevoorschijn kwam. Prachtig om zien!

Bij de ochtendmaaltijd kregen we heel wat lof van de mensen van De Horzon. Ze vonden onze kinderen super beleefd, heel braaf en een voorbeeld voor vele andere scholen. Ook de gidsen van het project ‘Zeewind’ zwaaiden met heel wat lof. Heel plezant is dat! Fier dat wij waren! Niet te doen!

Het project op zich was heel leuk om doen! We kregen een deskundige uitleg over zes energiebronnen: zon, water, wind, biomassa, steenkool & aardgas en tot slot kernenergie. Aan de hand van verschillende spelletjes kregen we meer informatie over al deze energiebronnen. Uiteraard ging de meeste aandacht naar de hernieuwbare energiebronnen. We moesten zelfs minister van energie spelen en bepalen welke bronnen we zouden aanspreken om onze bevolking van elektriciteit te voorzien. Ook de plaatsing van al deze zonnepanelen, windmolens, biomassa- en waterkrachtcentrales werden besproken. Aan sommige tafels liepen de politieke discussies zelfs hoog op.

Ook het strand werd vandaag opnieuw bezocht. Met zo’n stralend weer konden we dit niet laten liggen. Zo werden er terug zandkastelen gebouwd en heel wat schelpen gezocht. De windvliegers vlogen van duin naar duin en hier en daar gingen jongens en meisjes wat bij elkaar te zitten om rustig te ‘chillen’. Na onze strandactiviteiten was het tijd voor onze tweede douche van de week.

Vanavond krijgen we bezoek van een trio uit Oostende. Op aanraden van onze gids hebben we hen uitgenodigd in ons paviljoen. Karin de Visserin, Josphine de Visserin en Stan de Haringman komen op bezoek met hun visquiz! Allerlei vragen en opdrachten zullen tot een goede einde moeten worden gebracht! Dat wordt waarschijnlijk ook weer leuk!

Na de visquiz zoeken we onze kamer op en zullen we genieten van een welverdiende rust!

Tot morgen zeker!?

De jury van de quiz, Karin de Visserin, Josphine de Visserin en Stan de Haringman.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.