Partij V.O.S. wint in Tisselt!

Tijdens de afgelopen nacht werden de stemmen geteld en genoteerd. Ook hier waren er geen problemen! De stembiljetten werden per partij gelegd en geteld. Hieronder zien jullie de resultaten.

Nr. Naam Partij Aantal stemmen
1 T.D.A. (Tuin Dier Anders) 32
2 SAI (Speelplaats Anders Inrichten) 28
3 Gezond in de mond! 13
4 RéPOS (Rustige Plaats Op Speelplaats 33
5 CT (Computer Toegang) 5
6 V.O.S. (Versiering/Verjaardag Op School) 61
7 MPA (MiddagPauze Anders) 15
Blanco 1
Ongeldig 4
Oproepingsbrief vergeten 6

Wanneer de winnende partij uit de bus kwam, moest er nog nagekeken worden wie de burgemeesterssjerp mocht aantrekken. Die eer kwam Roos S. toe, lijsttrekker van V.O.S., met zo’n 12 voorkeurstemmen. Zij werd dan ook, samen met haar partij, nog even in de bloemetjes gezet op de speelplaats. Onder een luid applaus vierden zij de overwinning.

IMG_1470

Nadien volgde nog een plechtig moment. De nieuwe burgemeester moest nog de eed afleggen. Met de woorden “Ik zweer getrouwheid aan de Koning; gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het Belgische volk.” werd Roos S. tot nieuwe burgemeester benoemd.

IMG_1466

Toch willen we, als neutrale toeschouwer, ook de andere partijen nog even van harte proficiat wensen. De manier waarop de kinderen tijdens deze week gewerkt hebben rond dit thema was grandioos. Eén voor één hebben ze een knappe bijdrage geleverd aan het succes van deze week.

Wie beweert dat de jeugd geen interesse heeft in politiek, heeft het duidelijk mis! Onze kinderen bewezen hier immers het tegendeel.

De V.O.S. wacht nu de zware taak om haar programma waar te maken. Waarschijnlijk zullen ze een beroep doen op de reeds bestaande adviesraad, de Beverraad, om hun programma te verwezenlijken! We wensen hen veel succes toe!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.